Open menu

RAI Verzekeringsdienst

Vragen? Wij helpen u graag!
Bel 010 - 288 45 96

Is een van uw werknemers langdurig ziek of arbeidsongeschikt? Dan ontvangt deze mogelijk na 104 weken ziekte een WIA-uitkering van UWV.

Wat is een WIA-Werknemersverzekering?

De WIA-werknemersverzekering zorgt in bepaalde gevallen voor een aanvulling op de WIA-uitkering van uw arbeidsongeschikte werknemers. Met deze verzekering is het inkomen tot het maximum sociale verzekeringsloon (SV-loon) gedekt. Dit is het brutoloon plus vaste onderdelen, zoals vakantiebijslag, dertiende maand etc. Verdient uw werknemer meer dan het SV-loon, dan kunt u een WIA-excedentverzekering of een WIA-excedentverzekering top sluiten.

Werknemers in de metaal en techniek of automotive branche zijn automatisch verzekerd met de WIA-werknemersverzekering. Dit is namelijk zo geregeld in de cao.

Wat zijn de kosten?

Voor deze verzekering betaalt u maandelijks een vast bedrag. De premie voor de WIA-werknemersverzekering bedraagt 0,730% van het brutoloon van uw werknemer. Hiervan is 0,071% voor de WIA-bodemverzekering en 0,659% voor de WIA-hiaatverzekering. U mag de helft (0,365%) van deze premie inhouden op het brutoloon.

 

In 2019 wordt de premie verlaagt. De premie is in 2019 0,730% van het brutoloon tot het maximum sociale verzekeringsloon.

Waar bent u voor verzekerd?

  • Werknemers die 35% tot 80% arbeidsongeschikt raken.
  • Als u 15% tot 35% arbeidsongeschikt raakt en nog (gedeeltelijk) werkt,
  • Het inkomen van werknemers verzekert tot € 55.927,-.
     

De volgende onderdelen kunt u aanvullend verzekeren:

  • Inkomen tot € 100.000,- verzekert met de aanvullende WIA-excedentverzekering.
  • Inkomen van € 100.000,- tot € 300.000 te verzekeren met de WIA-excedentverzekering top.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Als u verder nog vragen heeft, staan onze specialisten klaar om deze te beantwoorden. Vul onderstaand formulier op en ze nemen contact met u op!

AanhefBent u lid van RAI Vereniging?