Open menu

RAI Verzekeringsdienst

Vragen? Wij helpen u graag!
Bel 010 - 288 45 96

Als ondernemer neemt u belangrijke beslissingen voor uw organisatie. Hierbij denkt u vooral aan wat goed is voor uw onderneming. U zult niet meteen stilstaan bij de mogelijke aansprakelijkheid die u zelf loopt. In principe is de vennootschap aansprakelijk voor bijvoorbeeld de schulden die worden gemaakt. Tóch kan het voorkomen dat u als bestuurder persoonlijk aansprakelijk wordt gesteld.

Wat is een bestuurdersaansprakelijkheidverzekering?

Om te voorkomen dat u persoonlijk moet opdraaien voor een bestuurdersfout is er een betaalbare verzekeringsoplossing beschikbaar. Dit noemen we een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering. De bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering van RAI Verzekeringsdienst beschermt uw privévermogen tegen de gevolgen van een fout die u als bestuurder maakt. Bestuurders en toezichthouders hebben te maken met:

Interne aansprakelijkheid
Indien u als bestuurder of toezichthouder tekortschiet in de vervulling van uw taak, kan het bedrijf zelf u aansprakelijk stellen.

Externe aansprakelijkheid
Indien u onzorgvuldig handelt naar derden, zoals crediteuren, de belastingdienst of uw werknemers, kunt u door hen aansprakelijk gesteld worden.

Waarom een bestuurdersaansprakelijkheidverzekering van RAI Verzekeringsdienst?

Een aansprakelijkheidsclaim kan al snel flink in de papieren lopen. Maar ook als een claim door de rechter wordt afgewezen, brengt dit hoge juridische kosten met zich mee. Bent u als bestuurder onverzekerd, dan draait u persoonlijk op voor eventuele schadeclaims en/of hoge advocaatkosten.

Dit gaat ten koste van uw privévermogen, zoals uw huis, auto en spaargeld. Deze vermogensschade is niet gedekt op de aansprakelijkheids-verzekering voor bedrijven (AVB). Deze dekt alleen aanspraken voor materiële en personenschade.

De bestuurdersaansprakelijkheidverzekering van RAI Verzekeringsdienst biedt een uitgebreide dekking tegen een aantrekkelijk tarief. De verzekering sluit naadloos aan op de bedrijfsaansprakelijkheidverzekering van RAI Verzekeringsdienst. 

Waarbij biedt de bestuurdersaansprakelijkheidverzekering uitkomst?

Er zijn verschillende situaties waarin u aansprakelijk gesteld kunt worden en waarbij de bestuurdersaansprakelijkheidverzekering uitkomst biedt. Te denken valt aan:

 • Risicovol investeren
  Als blijkt dat u zonder gedegen onderzoek investeringen gedaan heeft die verkeerd uitpakken kunnen leveranciers u aansprakelijk stellen als u niet in staat bent hun facturen te voldoen.
 • Onvolledige boekhouding
  De belastingdienst kan u aansprakelijk stellen als u uw boekhouding heeft verwaarloosd.
 • Fusie en overname
  Werknemers kunnen u aansprakelijk stellen als u een overname doet die financieel onvoordelig uitpakt waardoor u de salarissen niet meer kunt betalen.
 • Faillissement
  De curator kan u aansprakelijk stellen als bij een faillissement blijkt dat u de adminstatie niet op orde heeft, zoals het te laat deponeren van jaarrekeningen.

 

Voor wie is de bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering?

De volgende personen zijn verzekerd op deze polis:

 • Bestuurders en toezichthouders
 • Medebeleidsbepalers
 • Voormalig verzekerden
 • Rechtsopvolgers
 • Vereffenaars

Wat dekt een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering?

De dekking bestaat uit twee elementen: de kosten van verweer en de kosten van de uiteindelijke schadeclaim als u als bestuurder aansprakelijk blijkt te zijn.

Als er sprake is van opzet zijn de kosten niet gedekt op de polis. Ook als de schade alleen bestaat uit opgelegde boetes of dwangsommen is dit niet gedekt. Daarnaast is er geen dekking bij ongerechtvaardigde bevoordeling van verzekerden of derden.

Wat kost een bestuurdersaansprakelijkheidverzekering?

De kosten van de verzekering zijn afhankelijk van de gekozen limiet en het profiel van uw organisatie. Vraag een offerte aan zie gelijk hoe weinig het u kost om zorgeloos te ondernemen.

Waar kunnen we u mee helpen?


Bent u lid van RAI?In welke verzekering(en) heeft u interesse?